Bespaartip HB November 2019

De Huurdersbond Ede e.o.  geeft u in elke nieuwsbrief een tip hoe u makkelijk geld kunt besparen. Eenvoudige tips waarvan u denkt: Dat wist ik al! Maar toch valt het ons op dat de besparingen vaak blijven liggen of vlot vergeten worden. Ons motto is:

 

Alleen een oen, let niet op zijn poen

 

Tip van de maand: zorgverzekering kiezen

Zoals ieder jaar kunt u vanaf nu weer wisselen van uw zorgverzekeraar.

De regering verwacht dat de premie stijgt met ongeveer € 3,00 per maand. Verder wordt de korting via een collectief verlaagd tot maximaal 5%. Gelukkig staat er tegenover dat de zorgtoeslag verhoogd wordt.Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf zijn premie en moet die medio november bekend maken.

De voorwaarden van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar gelijk (door de regering bepaalt). De premie kan echter wel verschillen. Voor de basisverzekering hoeft  dus niet te wisselen van verzekering maar misschien wel voor de premie.

Anders ligt het bij de aanvullende verzekering. Ga na of wat de voorwaarden zijn, welke vergoedingen geboden wordt en waar u onverhoopt mogelijk gebruik moet maken. De premies per pakket en verzekeraar kunnen flink verschillen!

Is een tandartsverzekering wel nodig. Kost die niet meer dan dat het oplevert?

Maakt u in de regel geen of weinig gebruik van zorg. Dan is te overwegen (wanneer u dat risico kunt dragen – een ongeluk zit altijd in een klein hoekje) het eigen risico te verhogen.

Reden genoeg om voor 31 december eens goed te kijken naar uw zorgverzekering.

Komt u er zelf niet uit. Zoek dan hulp. Bijvoorbeeld op de website www.consumentenbond.nl/zorgvergelijker (LET OP: deze link werkt nog niet voor de premie 2020) of op https://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker#/search.

Speciaal voor mensen met een inkomen tot 130% van het minimumloon heeft de gemeente Ede een eigen colleciteve zorgverzekering. Kijk op https://www.ede.nl/ondersteuning-werk-inkomen/inkomensregelingen-volwassenen/ en ga na of dit voor u handig (en betaalbaar is).

Met het vinden van de meest passende (aanvullende)zorgverzekering kunt u ongetwijfeld besparen op de premie.

Denk er wel aan dat de zorgverzekering voor 31 december 2019 opgezegd moet worden en voor 31 januari 2020 een nieuwe moet worden afgesloten.