Bespaartip HB maart 2018

De Huurdersbond Ede e.o.  geeft u maandelijks een tip hoe u makkelijk geld kunt besparen. Eenvoudige tips waarvan u denkt: Dat wist ik al! Maar toch valt het ons op dat de besparingen vaak blijven liggen of vlot vergeten worden. Ons motto is:

Alleen een oen, let niet op zijn poen

Tip van de maand: belastingaangifte kan geld opleveren

 Veel mensen hebben van de belastingdienst weer een brief gekregen om aangifte te doen. Dit kan tot 1 mei, maar wanneer u dit voor 1 april doet dan ontvangt u de (voorlopige) aanslag uiterlijk op 1 juli 2018.

Ook wanneer geen brief hebt gekregen kunt u aangifte doen. Vooral interessant wanneer er aftrekposten zijn.

In het aangifteprogramma heeft de belastingdienst al de bij hun bekende bedragen ingevuld. Kijk altijd goed of die bedragen kloppen en of ze niet iets vergeten zijn!

Veel aftrekposten zijn er niet meer overgebleven, maar altijd interessant om na te gaan of er iets af te trekken valt. Bijvoorbeeld giften aan kerk, goede doelen etc. Dit moet u wel kunnen aantonen en er geldt een drempelbedrag (niet voor vastgelegde periodieke giften).

Ziektekosten (niet de premie zorgverzekering en het (verplichte) eigen risico) kunnen afgetrokken worden. Denk daarbij onder andere aan extra medicijn kosten, de niet vergoede rekening van de tandarts/fysiotherapeut, dieetkosten (met verklaring van arts of diëtist) en reiskosten naar artsen (of onder voorwaarden bezoek aan ziek familielid), maar ook de eigen bijdrage voor onder andere aangepaste schoenen en een hoortoestel.

Het aangifteprogramma bij bij het ? staat steeds een toelichting!

Komt u er niet uit vraag dan hulp  bij uw ouderen- of vakbond, een boekhouder of belastingadviseur.

https://www.huurdersbondede.nl/wp-content/uploads/2018/02/hblogo.jpg