Bespaartip HB april 2018

De Huurdersbond Ede e.o.  geeft u maandelijks een tip hoe u makkelijk geld kunt besparen. Eenvoudige tips waarvan u denkt: Dat wist ik al! Maar toch valt het ons op dat de besparingen vaak blijven liggen of vlot vergeten worden. Ons motto is:

Alleen een oen, let niet op zijn poen

Tip van de maand: laat geen geld voor minima liggen 

Veel mensen met een minimaal inkomen hebben het lastig rond te komen. Om hen te helpen is het mogelijk om toeslagen (o.a. zorgtoeslag en huurtoeslag) aan te vragen via www.toeslagen.nl.

De gemeente Ede heeft voor de minima (en met met iets daarboven) ook verschillende regelingen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.ede.nl/regelingen.

Er aparte regelingen voor kinderen en volwassen. Voor beide is er via meedoen regeling voor een tegemoetkoming voor sport, culturele of recreatieve activiteiten.

Verder verschillende speciale tegemoetkomingen voor schoolgaande kinderen.

Én er is nog meer!

Via de site www.berekenuwrechtplus.nl (kies Ede) kunt u via een eenvoudige vragenlijst er achter komen of u mogelijk in aanmerking komt voor een van de regelingen.

Heeft u moeite met de computer en internet? Vrijwilligers van loket DigiHulp helpen u bij het aanvragen regelingen. Het loket vindt u op vrijdagen van 09.00 tot 12.00 uur op het Werkplein regio FoodValley, Raadhuisplein1 te Ede.

https://www.huurdersbondede.nl/wp-content/uploads/2018/02/hblogo.jpg