Bespaartip HB juli 2018

De Huurdersbond Ede e.o.  geeft u maandelijks een tip hoe u makkelijk geld kunt besparen. Eenvoudige tips waarvan u denkt: Dat wist ik al! Maar toch valt het ons op dat de besparingen vaak blijven liggen of vlot vergeten worden. Ons motto is:

Alleen een oen, let niet op zijn poen

Ja, ja …. als je de loterij organiseert, niet als je deelneemt. Dat laatste vertellen ze er nooit bij.

Deelnemen aan loterijen betekent voor veruit de meeste mensen dat ze er geld op toeleggen. Dus reër zou zijn: loterijen: de grootste kans om er arm van te worden.

Het winnen van een groot bedrag is velen een aantrekkelijk vooruitzicht, maar de kans daarop is klein.

Wil je je geld goed beheren, steek het dan in zaken waar je een redelijk rendement van mag verwachten.

Toegegeven: Geld opzij leggen voor de buffer (kijk op https://www.nibud.nl/consumenten/bufferberekenaar/ hoeveel voor u een redelijk bedrag is) is momenteel niet simpel, want de aloude spaarrekening levert bijna niets op. Toch is zelfs dat een betere investering dan een loterij.

Kijk eens op vergelijkingssites (bijvoorbeeld: https://www.geld.nl/sparen/spaarrente/overzicht

of op https://www.spaarrente.nl ) hoeveel het sparen op kan leveren. Al is het maar om een dure lening te voorkomen als je door de omstandigheden gedwongen wordt iets aan te schaffen.

Wie wat geld over heeft, kan een hoger rendement zoeken, maar moet dan ook enig risico incalculeren. Advies van iemand met verstand van zaken is dan wel een aanrader.

Jammer dat je dit verhaal maar een keer leest. De reclame voor de loterij krijg je bijna dagelijks op TV en maandelijks is de bus. Hopelijk heb je aan één goed advies genoeg.