Bespaartip HB Januari 2019

De Huurdersbond Ede e.o.  geeft u maandelijks een tip hoe u makkelijk geld kunt besparen. Eenvoudige tips waarvan u denkt: Dat wist ik al! Maar toch valt het ons op dat de besparingen vaak blijven liggen of vlot vergeten worden. Ons motto is:

 

Alleen een oen, let niet op zijn poen

 

 

Tip van de maand: de energielasten stijgen. Doe er wat aan!

 

In december 2018 is er veel gesproken over een hoger netto inkomen, maar vooral over stijgende lasten. Denk daarbij aan de BTW verhoging, hogere zorgverzekeringspremie en flink stijgende energiekosten.

Het is weer tijd om te zoeken hoe je kunt besparen. Over de zorgpremie hebben we in november 2018 al geschreven. Dit keer de energie lasten.

Er zijn veel energieleveranciers met nog veel meer aanbiedingen. Wat voor soort energie wil je: Groen? Wind? Zon? Grijs? Kolen? Allemaal hebben ze hun eigen prijs!

Heel lastig om uit te pluizen bij welke je het voordeligst uit bent.

Gelukkig zijn er verschillende web-sites (bijvoorbeeld: https://www.energievergelijking.nl en https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/vergelijker die je kunnen helpen een voordelige keus te maken. Ook kun je direct gaan zoeken bij een leverancier. Dat levert soms meer eenmalig voordeel op. Een andere mogelijkheid is aansluiting te zoeken bij een energiecollectief. Bijvoorbeeld van de consumentenbond, de Vereniging Eigenhuis of sloop de crisis.

Let bij het maken van een de keus niet alleen op het maandelijks voorschotbedrag.

Belangrijker is dat je de prijzen totale jaarlasten bij jouw verbruik vergelijkt. Voor twee tientjes stap je misschien niet over, maar € 100,– voor een kwartiertje werk is niet te versmaden. Bij de eerste keer zit er vaak nog veel meer in.

Bij overstappen wordt soms een eenmalige korting gegeven. Jaarlijks overstappen kan dan heel voordelig worden! Gewoon even opnieuw bekijken als je contractperiode afgelopen is.

Komt u er niet uit met al die keuzes, vraag dan hulp van een energiecoach via energiecoach.ede@gmail.com. Doen!