Bespaartip HB Augustus 2019

De Huurdersbond Ede e.o.  geeft u maandelijks een tip hoe u makkelijk geld kunt besparen. Eenvoudige tips waarvan u denkt: Dat wist ik al! Maar toch valt het ons op dat de besparingen vaak blijven liggen of vlot vergeten worden. Ons motto is:

 

Alleen een oen, let niet op zijn poen

 

Tip van de maand: de scholen gaan weer beginnen

Binnenkort moeten de kinderen weer naar school en naar school gaan kost geld. Zeker voor mensen die een minimaal inkomen hebben kan dat een rpobleem opleveren.

De gemeente Ede wil mensen die niet meer dan 130% van de bijstandsnorm (Dat is

€ 1.267 (als alleenstaande of alleenstaande ouder) of € 1.809 (als echtpaar), maar voor mensen die in de schuldhulpverlening zitten of van de voedselbank gebruik maken. En u heeft weinig vermogen.) aan inkomen hebben hulp bieden.

Zo kunt u voor de aanschaf van (sport)kleding , een fiets, een laptop of schoolreisje voor een kind op de basisschool € 125,00 krijgen en voor een kind op het voorgezet onderwijs

€ 175,00.

Gaat uw kind voor het eerst naar het voortgezet onderwijs dan kunt u voor op school een laptop of fiets krijgen.

Op de website https://www.ede.nl/ondersteuning-werk-inkomen/inkomensregelingen-kinderen/ staan nog meer regelingen.

Aanvragen kunt u digitaal doen via https://www.berekenuwrechtplus.nl/app/scherm10.php?u=1431468731.822.31840120709102

Heeft u moeite met de computer en internet? Vrijwilligers van het loket Digihulp helpen u bij het aanvragen regelingen. Het loket vindt u op vrijdagen van 09.00 tot 12.00 uur op het Werkplein regio FoodValley, Raadhuisplein1 te Ede.